Tarihçemiz

Okulumuz hayırseverlerin de destekleriyle H. Ahmet Bekli tarafından yaptırılarak 1994 yılında Muradiye Erkek Fen Lisesi ismiyle eğitim ve öğretime başladı.
1999 yılında zorunlu olarak karma eğitime geçen okulumuz, arsasını ve pansiyon binasının bir kısmını  bağışlayan Emin - Solmaz Hisarcıklıoğlu ailesinin ismiyle hizmet vermeye devam etti.
2005-2006 öğretim yılında ise Atlas İpek Lisesinin  okulumuz  bünyesine katılmasıyla Özel Hisarcıklıoğlu Liseleri adını alarak Atlas Eğitim Kurumlarının seçkin bir birimi olarak eğitim ve öğretime devam etmektedir.
2005-2006 öğretim yılında 367 puanla lise 1. sınıfa kaydolan ve 2009 yılında sözel, sayısal ve eşit ağırlık alanlarında Türkiye  birincisi olan Mustafa Öztürk’le okulumuz, Türk eğitim tarihinde emsalsiz bir başarıya imza atmıştır.
2010 yılında Mavi Marmara gönüllüleri arasında yer alan ve Gazze halkına yardım için giderken şehit edilen son sınıf öğrencimiz Furkan Doğan, milletimizin gönlünde ayrı bir yer edinmiş ve okulumuz  ve bizlerin onur kaynağı olmuştur.
Eğitime başladığı 1994 yılından bugüne teknolojik gelişmeleri takip edenve uygulayan okulumuz,bütün sınıfları akıllı tahta ile donatarak Kayseri’ye eğitim teknolojileri konusunda öncülük etmiştir.
Şehir gürültüsünden uzak bir ortamda eğitim veren okulumuz, Bloom’un Tam Öğrenme Modelini 2005-2006 öğretim yılından beri uygulamaktadır. İzleme testlerinden 70 puanın altında not alan öğrenciler cumartesi günleri dönüt dersine çağırılarak eksiklikleri giderilmektedir.
1994 yılından beri hizmet veren pansiyonumuz  Kayseri içinden ve dışından pek çok öğrencinin nezih bir ortamda ders çalışıp başarılı olmasına katkı sağlamaktadır.
Kapalı ve açık iki spor salonu ve şehir manzaralı yemekhanesi ile bütün dikkatleri üzerine çekmektedir.
Erciyes’in eteklerinde doyumsuz bir manzaraya sahip okulumuz, samimi bir aile ortamında,  öğrencilerini akademik yönden başarılı ve ahlakî bakımdan örnek, lider  bireyler olarak yetiştirmeye devam etmektedir.